Robert Gesink staat zaterdag vol vertrouwen en gemotiveerd aan de start van de 96e Giro d’Italia. Tegenover de camera van NOS zegt de Achterhoeker dat hij zich met de Blanco equipe vooraan in het peloton, in de kijker wil gaan rijden. De Nederlandse –sponsorloze – formatie is namelijk nog steeds dringend opzoek naar een geldschieter voor de komende seizoenen en Nederlands succes van boegbeeld Gesink komt meer gewenst dan ooit.

Gesink, die vorig jaar de Giro liet schieten om alles in het teken van de Tour te zetten, stelt het podium als doelstelling. “Ben blij met de andere aanpak dit seizoen en ik hoop dat dit succes zal opleveren”, aldus de ronderenner.

Het zal de vraag zijn in hoeverre Gesink is opgewassen tegen de steile, venijnige en onregelmatige Italiaanse beklimmingen, die deze weken worden aangedaan. Een fitte Robert Gesink is echter een kanshebber, die de strijd aan moet kunnen met titelverdediger Bradley Wiggins, de winnaar van de Tour de France van 2012 Cadel Evans, Giro 2012 winnaar Ryder Hesjedal en oude strijders Samuel Sanchez en Michele Scarponi.

Gesink kan bij Blanco op de steun rekenen van talenten Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman, de Spaanse klimgeit Juan Manuel Garate, de Australische hardrijder Jack Bodridge en superknechten Maarten Wynants, Maarten Tjallingii, Paul Martens en Stef Clement.

Auteur: Berggeit1988