Etappe 13 Giro d’Italia 2015

Op vrijdag 22 mei 2015 is het tijd voor de 13e etappe van de Giro d’Italia 2015 van Montecchio Maggiore naar Lido di Jesolo. Het is een zeer lange etappe over 153 zeer vlakke kilometers. Het lijkt dan ook niet aannemelijk is dat er een massasprint is aan het eine in Lido di Jesolo.

parcours etappe 13 giro italia 2015. Bron: Gazetta

Routekaart etappe 13 giro italia 2015. Bron: Gazetta

De startplek Montecchio Maggiore

Op 55 meter boven het zeeniveau ligt dezeplaats. Het is ook direct het hoogste punt van de hele etappe. Men kan bij de start nog wat omhoog kijken. Men ziet dan twee kastelen, welke volgens ingewijden de inspiratie is geweest voor het liefdesverhaal van Romeo en Julia. Voor de renners is er echter geen tijd voor de liefde! Het is tijd om 153 kilometers vol gas te gaan om de finish te behalen. Via de historische straten van Vicenza gaat men naar de geboortestad van Emanuela Sella waar er nog meer paleizen en ook kerken zijn.

De straten hebben een Amerikaans tintje en zijn erg vlak en ook erg recht. Men komt dicht bij Venetië en gaat dan bij Dona di Piave naar het zuiden. In Jesolo is het tijd om de finishlijn te behalen. Het is een lagune van Venetë waar de finish voor sprinters een waar paradijs is. Richting de finish gaat men namelijk mooi naar beneden.

beklimmingen etappe 13 giro italia 2015. Bron: Gazetta

profiel kaart etappe 13 giro italia 2015. Bron: Gazetta