Etappe 14 Giro d’Italia 2015

Op zaterdag 23 mei 2015 is het tijd voor de 14e etappe van de Giro d’Italia 2015. Hij start in Treviso en gaat naar Valdobbiadene. Het is een 59 kilometer lange tijdrit. Het is de langste individuele tijdrit sinds de Giro d’Italia 2009. Het eerste deel van het parcours is vlak en het tweede deel is heuvelachtig. Het is een parcours wat de klassementsrenners kan maken en ook kan breken.

parcours etappe 14 giro italia 2015. Bron: Gazetta

routekaart etappe 14 giro italia 2015. Bron: Gazetta

Het begint in Treviso

In het historische stadje Treviso start men in het centrum. Het stadje lig aan de oevers van de Sile. Er zijn volop mooie kerken en ook pleinen. Het is een garantie om mooie foto’s te maken. De renners starten hier een voor een om dan in volle snelheid de individuele tijdrit te rijden. Men doet dit tot men na 17,6 kilometers bij het eerste meetpunt aankomt. Na zo’n dertig kilometers gaat men weer wat omhoog. Ook hier komen nog wat haarspeldbochten om de hoek kijken.
Op de top ziet men het plaatsje San Piedtro di Feletto waar opnieuw een tussentijd wordt gemeten. Men heeft dan 35 kilometer achter de kiezen en is ook over de helft van deze etappe van de Giro d’Italia 2015. Er volgen nog wat afdalingen over kronkelige wegen.

Na 49 kilometers volgt een laatste tussentijdse meting. Daarna gaat men via de bossen naar Guia.
Zo’n twee kilometers voor de eindstreep is er een sterke daling naar Valdobbiadene waar de renners vol gas zullen geven om de beste tijden op de klok te zetten. Het is een mooie etappe voor de ware tijdrijders. Vooral het eerste deel is een deel waar men volop snelheid kan maken. Hierna zal men in de heuvels wat tijd verliezen op de ware klimmers. Al met al een mooie etappe dus.

profiel etappe 14 giro italia 2015. Bron: Gazetta

beklimmingen etappe 14 giro italia 2015. Bron: Gazetta