Etappe 18 Giro d’Italia 2015

Op donderdag 28 mei 2015 is het tijd om volop af te dalen! Men kan in 172 kilometers van Melide naar Verbania heerlijk afdalen en strijden om de dagzege. De eindstreep ligt aan het einde van een fixe afdaling. Een spannende etappe dus! Het peloton heeft een nacht doorgebracht in Zwitserland, waarna ze weer aan de bak kunnen. Ze starten iets ten zuiden van Melide en men fiets via de westkant om naar Lugano van het gelijknamige meer.

parcours etappe 18 giro italia 2015. Bron: Gazetta

Routekaart etappe 18 giro italia 2015. Bron: Gazetta

Als men in Porto Ceresio weer in Italië bevindt is het tijd om afscheid te nemen van het meer en om richting het zuiden te fietsen. Men ziet dan al snel de mooie bergmeren. Men koerst naar het Lago di varese over een mooi gooiend parcours naar het Lago Maggiore. Een ware aanrader voor de toeristen. Men gaat via de oevers van het Lago Maggiore naar de Cannero Riviera. Vanaf hier begint men te klimmen en moet men de Monte Ologne bestrijden. Het zijn 10 kilometers met een stijgingspercentage van 9 procent (met uitschieters tot 13 procent) om de top te bereiken.

Favorieten etappe 18

De Monte Ologno is 1.168 meters hoog en men gaat nog iets hoger naar 1.234 meters om daarna steil af te dalen naar beneden. De finish is dan al in zicht. Het gaat eigenlijk alleen nog maar recht naar beneden om te eindigen in Verbania. Het is een stad waar de renners al de eerste dag doorheen fietsten. We zien vooral kansen voor een renner als Vincenzo Nibali. Het zal de beste daler zijn welke deze etappe van de Giro d’Italia 2015 gaat winnen. Dat staat vast!

beklimmingen etappe 18 giro italia 2015. Bron: Gazetta

profiel etappe 18 giro italia 2015. Bron: Gazetta