Etappe 2 Giro d’Italia 2015

Etappe 2 van de Giro d’Italia 2015 brengt de renners van Albenga naar Genua. De tweede etappe van de Giro D’Italia is op 10 mei 2015. Het is een rit welke net als bij de eerste dag langs de Ligurische kust gaat. De renners komen na ongeveer 160 kilometers in Genua aan, waar ze nog eens twee keer een ronde van 6,8 kilometer maken. Het is de verwachten dat we hier voor het eerst vuurwerk mogen verwachten van de sprinters.

parcours etappe 2 giro 2015

Route etappe 2 giro 2015. Bron: La Gazetta

De start in Albenga

Direct kunnen de renners met een slinger door het achterland gaan. De stijging is ongeveer 470 meter en daarna gaat de rit verder via de Ligurische kust. Dan gaat men via savonne en Varazze met een kort klim de Prato Zanino op. Hier volgt weer een slinger het land in om daarna met een goede draf naar Genua te gaan. Hier maakt men twee keer een ronde van 6,8 kilometers.

Genua

Genua was voor de laatste keer in 2011 de gastheer van de Giro D’Italia. Het was toen een ware strijd en iedere tien kilometer reed er een verschillende ploeg aan de leiding. Het was een ware strijd om te winnen. Het is een feit dat men in Genua gaat eindigen. En het is een aan grenzende waarschijnlijkheid dat de winnaar uit een massasprint komt.
Het is een mooie dag voor de sprinters in de Giro d’Italia 2015.

profiel rit 2 giro d'italia 2015

Etappe 2 Giro 2015, profiel. Bron: La Gazetta