Etappe 3 Giro d’Italia 2015

Op maandag de 11e dag van mei in 2015 zal etappe 3 van de Giro d’Italia van start gaan in Rapallo. De derde etappe gaat via 136 kilometers van Rapallo naar Sestri Levante. Het is een rit voor de klimmers. Er zitten een paar echter klim delen in de rit. Het is een continu op en af gaan van hoog naar laag. De top van de laatste klim ligt 44 kilometer voor de finish. Er zijn dus ook voor de niet zo goede klimmers volop kansen. Het laatste deel is namelijk vlak of gaat wat naar beneden. Er zijn dus goede kansen voor de topdalers in het peloton.

bekijk de route van etappe 3 giro 2015

Routekaart etappe 3 Giro d’Italia 2015. Bron: Gazetta

Heuvels

Men gaat van plaatsje naar plaatsje van Rapallo aan de Golf van Tigullio naarSestri Levante aan de Golf van Tigullio. Het is geen vlakke tocht, maar een rit vol met pieken en dalen door het heuvelachtige landschap. Het laatste deel van het parcours is wel vlak. Direct al naar de start gaan de renners de trappen in om hogere hoogten op te zoeken. De Colle Caprile op 470 meter is het eerste ijkpunt. Na 90 kilometer om hoog en omlaag gaan komt men bij Barbagelata op 1.115 meters op het hoogtepunt van deze etappe. Hierna kunnen de dalers gaan afdalen en mogelijk op de laatste 20 vlakke kilometers de winst binnenhalen.
In het jaar 2012 ging men ook naar Sestri Levante in de 12e etappe van de Giro d’Italia. Het was Martijn keizer welke zeer overtuigend de aanval op zocht. Het was echter Lars bak die toen won.

beklimmingen etappe 3 giro 2015

Profiel etappe 3 Giro d’Italia 2015. Bron: Gazetta