Etappe 7 Giro Italia 2015

Op vrijdag 15 mei 2015 zal de zevende rit van start gaan in de Giro d’Italia 2015 in Grosseto en eindigen in Fiuggi. Het is een rit van 263 kilometers en hiermee de langste rit van de hele Giro d’Italia 2015. De etappe is voor het grootste deel vlak, maar kent aan het einde een tweetal klimmen en ook een valse platte opgaande trip net voor de finish. Dit kan voor mooi vuurwerk zorgen aan het einde.

Parcours etappe 7 Giro d'italia 2015. Bron: Gazetta

Parcours etappe 7 Giro d’italia 2015. Bron: Gazetta

De startplaats is Grosseto

De startplaats is van de provincie Grosseto de hoofdstad. Zowel de provincie als de hoofdstad hebben hier dezelfde naam. Je kunt het vergelijken met Groningen en Utrecht, waar ook de provincie en de hoofdstad van de provincie dezelfde naam hebben. Als in 1927 werd er in Grosetto gefinished met de Giro d’Italia. Het was de eerste etappe waarin Alfredo Bindo aan de leiding ging.

Een vlakke etappe

De zevende etappe van de Giro d’Italia 2015 begint erg vlak voor ongeveer 80 kilometer. Hierna komen er wat kronkels in de rit en wordt het ook wat heuveliger. Na 180 kilometers zitten de renners grofweg 75 kilometer vanaf Rome.
De laatste 15 kilometers verlopen met een klimmetje, een afdaling en vervolgens een slotklimmetje, waarna men iets valselijk om hoog gaat. Het biedt volop mogelijkheden om een mooie finish te krijgen.

Profiel van etappe 7 Giro d' Italia 2015. Bron: Gazetta

Profiel van etappe 7 Giro d’ Italia 2015. Bron: Gazetta