Na het spektakel van de afgelopen dagen in de Giro d’Italia 2016, voert de elfde etappe ons op woensdag 18 mei langs een rustiger parcours. Er wordt gereden over een stuk van 212 kilometer, wat voor het grootste deel vlak is. Modena, bekend als de autostad van Italië, vormt het decor van de start van deze etappe. De finish zal plaatsvinden in Asolo, waar de Giro d’Italia niet voor het eerst een bezoek aan brengt. De kans is groot, dat het woord in de finale van de etappe aan de sprinters is. Helemaal vlak is het in de finale echter niet, waardoor de pure sprintkanonnen het misschien net niet volhouden tot het einde van deze elfde etappe.

profiel etappe 11 giro 2016

Een kans voor de sprinters

Het parcours van de elfde etappe is vlak en biedt klassementsrenners de mogelijkheid om even bij te komen van de tijdrit en heuveletappes uit de afgelopen dagen. Pas nadat de renners zo’n tweehonderd kilometer gereden hebben, ligt er een klein heuveltje in het parcours. Dit heuveltje zou echter geen grote gaten in het peloton mogen slaan en telt nauwelijks mee voor het bergklassement. Het is niet voor het eerst dat de renners richting Asolo rijden. Ook in 2010 finishte hier al een etappe uit de Giro d’Italia. Destijds wat wist Vincenzo Nibali te winnen, iets wat deze keer vrijwel uitgesloten kan worden.

Pijn in de laatste kilometers

Het klimmetje aan het einde van deze rit is 2,9 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 7%. Kortom, een echte kuitenbijter! Na de afdaling vanaf deze Forcella Mostaccin, volgt opnieuw een heuvel. Deze is echter korter, waarna de renners in de laatste 3,5 kilometer van vandaag dalend richting de finish trekken.

route etappe 11 giro italia 2016