In de elfde etappe hadden sprinters al een kans om zich te laten zien tijdens deze Giro d’Italia 2016, die kans is er opnieuw in de twaalfde etappe. Over een parcours van 168 kilometer lang rijdt men van Noale naar de populaire badplaats Bibione. Op papier kan deze etappe aangestipt worden als een van de meest eenvoudige etappes van deze editie. Waar er gisteren nog twee klimmetjes aangedaan werden, is het vandaag over het gehele parcours vlak. Kortom, een absolute kans voor de sprintkanonnen uit het peloton! Welke sprinter heeft de beste benen?

route etappe 12 giro 2016

Nauwelijks hoogteverschillen onderweg

Als we kijken naar het verschil tussen het hoogste en het laagste punt van vandaag, dan valt een verschil van nog geen 34 meten op ter merken. Op basis van hoogtemeters zullen de verschillen vandaag dus niet gemaakt gaan worden. Wel kan de wind een rol gaan spelen bij het koersverloop, als het peloton over de vlaktes rond Venetië trekt. Startplaats Noale ligt op zo’n dertig kilometer ten noordwesten van Venetië, terwijl aankomstplaats Bibione op ruim tachtig kilometer afstand ligt van deze populaire toeristenstad.

Het is niet voor het eerst, dat de Giro d’Italia een bezoek brengt aan Bibione. Ook in 2000 kwam de Giro d’Italia hier op bezoek, toen tijdens een spannende tijdrit. De tijdrit werd destijds gewonnen door de Colombiaan Víctor Hugo Peña.

Rit voor de sprinters

Vandaag heeft het er alle schijn van, dat we te maken krijgen met een massasprint in aankomstplaats Bibione. Enkel de wind zou hier nog een invloed op kunnen hebben tijdens de etappe, als er bijvoorbeeld waaiers ontstaan. De vraag is nu, welke sprinter heeft na het klimwerk uit de afgelopen week de beste benen en trekt de overwinning naar zich toe vandaag?

profiel etappe 12 giro 2016