Na de fraaie finale van gister in de zestiende etappe van de Giro d’Italia 2016, lijkt het woensdag 25 mei wat rustiger aan te gaan in de zeventiende etappe. Een nieuwe kans voor de sprinters, die al even op een geschikte etappe hebben moeten wachten. Totaal duurt de etappe vandaag 196 kilometer, waarbij gereden wordt van Molveno naar Cassano d’Adda.

etappe 17 profiel giro 2016

Een korte beklimming in het midden

De etappe van vandaag is in grote lijnen vlak te noemen, al moet er kort na de start nog wel wat op en af gereden worden over kleine beklimmingen. Pas na 95 kilometer treft het peloton de eerste en tevens laatste echte klim van vandaag, de Passo Sant’Eusebio. Hoewel renners hier punten voor het bergklassement kunnen oprapen, lijkt het ook voor de sprinters goed te doen om deze beklimming door te komen.

Vanaf het bekende stadje Brescia stopt het geaccidenteerde deel van het parcours van vandaag, waarna er in alle rust nog zo’n 90 kilometer over vlak terrein zal worden gereden.

Finale voor sprinters

De finish van vandaag ligt in Cassano d’Adda, in een van de bekendere industriegebieden van Italië. Het is niet voor het eerst dat de Giro dit gebied bezoekt. Drie jaar geleden wist Vincenzo Nibali hier de roze trui te pakken, in een spannende etappe die door Mark Cavendish gewonnen werd. Ook vandaag lijkt het een massasprint te worden, al is het vanzelfsprekend afwachten hoe de sprinters de klim in het midden van het parcours doorstaan.

route etappe 17 giro 2016