Het einde van de Giro d’Italia 2016 is nu echt in zicht, als men begint aan de 21e en tevens laatste etappe van deze editie. Na het klimwerk uit de 19e en 20e etappe, is het vandaag een fijn toetje voor de meeste renners. Een nieuwe kans voor de overgebleven sprinters, om de laatste etappe te winnen! Welke renner heeft nog goede benen, na de afgelopen drie weken? Het parcours van vandaag loopt van Cuneo naar Turijn, over een afstand van 150 kilometer.

Vlakke etappe richting Turijn

Het parcours van vandaag kent weinig uitdaging voor het peloton, het is zelfs licht dalend in route laatste etappe giro italia 2016de beginfase van de 21e etappe. Over een lang recht stuk zal er relaxed gereden worden door de renners, waarbij de sprinttreintjes zich gedurende de etappe langzaamaan naar voren zullen bewegen. Wellicht dat een aantal vluchters het nog zullen proberen, maar dit lijkt weinig kans van slagen te hebben. Overigens lukt het Iljo Keijsse in 2015 wel om de slotetappe met een vlucht te winnen, destijds in de straten van Milaan.

Sprinten om de laatste etappe

Hoewel het koersverloop in de vorige editie van de Giro d’Italia voor velen als een grote verassing kwam, lijkt het dit jaar uit te zullen lopen op een massasprint. Dit gebeurt in vrijwel 99% van de slotetappes van een grote ronde, als de meeste renners vermoeid en uitgeput zijn. Het is daarom de vraag welke sprinter en sprintersploeg zich het beste voelen, om te zorgen voor een goede positionering in de slotfase van deze etappe.

Wie wint de laatste etappe en wie mag de roze trui na afloop van de etappe op het podium komen ophalen?