De veertiende etappe is een relatief korte etappe, waarbij het venijn in de staart zit. Over een parcours van 131 kilometer rijdt het peloton van Castellania naar Oropa. De aanloop naar de finish is erg vlak, waarna een zeer onregelmatige klim van 11,8 kilometer begint naar het heiligdom Santuario di Oropa. Zoals in de omschrijving van de etappe van gister al beschreven werd, is ook de veertiende etappe een eerbetoon aan de bekende wielrenner Fausto Coppi. Hij werd in 1919 in Castellania geboren.Lange aanloop naar een spetterend slot

De route van etappe 14 wordt pas de moeite van het kijken waard als men de slotklim van vandaag nadert. De kans is erg groot dat er een groepje renners weg probeert te komen uit het peloton, om gezamenlijk te strijden voor de dagzege. De klassementsrenners zullen zich tot 11,8 kilometer van de finish gedeisd houden, als zij beginnen aan de slotklim. De finish ligt vandaag op een hoogte van 1.142 meter, waarvoor een beklimming van 11,8 kilometer moet worden doorstaan. Deze beklimming heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,2%, met als steilste stroken een percentage van 13%.

Bekend terrein voor Nederlandse vluchters

Voor de Nederlandse en Belgische renners Martijn Keizer, Albert Timmer, Tim Wellens en Julien Vermote zal deze beklimming niet onbekend zijn. Tijdens de Giro d’Italia van 2014 zaten zij in de kopgroep toen men aan deze beklimming begon. Lange tijd leek het er zelfs op dat Albert Timmer de etappe zou winnen, toen hij uit deze kopgroep weg wist te rijden. Helaas werd hij later op de klim nog bijgehaald door Cataldo, Pantano en Battaglin, waarvan laatstgenoemde in een eindsprint wist te winnen.

Onderweg vallen er bonificatiesecondes (3, 2 en 1) te verdienen tijdens de tussensprints op 60,7 en 76,2 kilometer van de start. Op de finishstreep liggen 10, 6 en 4 bonificatiesecondes klaar voor de top drie van vandaag.