Net als tijdens de etappe van gisteren begint ook de vijftiende etappe van de Giro d’Italia 2017 met een vlakke aanloop op een spannend slot. Tijdens deze etappe wordt er over een parcours van 199 kilometer van Valdengo naar Bergamo gereden. De laatste veertig kilometer van deze etappe zijn het bekijken waard, met drie verschillende klimmen. De meest spectaculaire klim is de laatste van deze drie, waarbij men over een kasseienstrook naar de top rijdt. Vanaf deze top is het nog 3,3 kilometer naar de finish, waardoor er op deze laatste klim veel bepaald kan worden voor de dagzege.Kopie van de Ronde van Lombardije

Deelnemers aan de Ronde van Lombardije van vorig jaar zullen het laatste deel van deze etappe kennen. De laatste vijftig kilometer van vandaag zijn namelijk een kopie van een etappe uit de Ronde van Lombardije. Die etappe werd vorig jaar gewonnen door Esteban Chaves, die na een vlucht won van Diego Rosa, Rigoberto Uran en Romain Bardet.

De eerste klim die volbracht moet worden is de Miragolo San Salvatore, die het peloton naar een hoogte van 1.000 meter brengt over een afstand van 8,9 kilometer. Het gemiddelde stijgingspercentage van deze beklimming ligt op 7%. Na de Miragolo San Salvatore volgt de klim naar Selvino. Deze klim heeft een lengte van 6,9 kilometer tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 5,4%. De steilste stroken van deze beklimming hebben een percentage van 9%.

Hobbelend naar de finish in Bergamo

Na de tweede beklimming wacht er nog een laatste steile klim naar het oude Bergamo. Deze klim is zoals reeds beschreven werd deels geplaveid met kasseien. Lang is de klim niet! Over een stuk van ruim 1 kilometer klimmen de renners met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9%. Het tweede deel van deze klim is het zwaarst, met stroken van maximaal 12%. De combinatie met de kasseien maakt dit tot een pittige klim naar boven.

Vanaf de top dalen de renners over 5,5 kilometer naar de finish in Bergamo zelf. Het lijkt een kans te worden voor de renners van het type Sagan, Gilbert en van Avermaet.