De honderdste editie van de Giro d’Italia komt vandaag op z’n einde met een individuele tijdrit van Monza naar Milaan. Deze tijdrit is 27,6 kilometer lang en volledig vlak! De kans is dus erg groot dat hier vandaag een tijdritspecialist zal winnen. Houd er echter rekening mee dat er nog verschuivingen in het klassement kunnen ontstaan, als de renners op korte afstand bij elkaar vandaan staan.

Het is niet voor het eerst dat de Giro d’Italia met een tijdrit wordt afgesloten. Ook in 2012 eindigde de Ronde van Italië met een tijdrit.Vlakke tijdrit als slotstuk

De tijdrit begint bij het Autodrome Nazionale Monza, waar de renners eerst een ronde van 5,8 kilometer maken over het Formule 1-circuit wat hier gelegen is. Hoewel het circuit goed geasfalteerd is, zitten er een aantal scherpe bochten in dit stuk. Dit maakt het parcours van vandaag behoorlijk technisch in de beginfase. Eenmaal buiten het Autodrome Nazionale Monza neemt het aantal bochten echter sterk af en wordt er in een streep naar de finish in Milaan gereden.

Finish in Milaan

Vrijwel ieder jaar eindigt de Giro d’Italia op het Piazza del Duomo, zoals dat ook dit jaar het geval zal zijn. Hier ligt de kathedraal van Milaan, die met zijn imposante vorm erg in trek is bij toeristen. Door het vlakke en technische parcours lijkt het vandaag een kans te zijn voor de echte tijdrijders, die nog geen etappe hebben weten te winnen in deze Giro d’Italia.