Tijdens de zesde etappe van de Giro d’Italia 2017 rijden de renners voor het eerst op het Italiaanse vasteland. Na de relatief makkelijke etappe van gister, kan er vandaag weer een aantal keer geklommen worden door het peloton. Gedurende deze etappe rijden de renners over een afstand van 207 kilometer van Reggio Calabria naar Terme Luigiane. Reggio Calabria ligt helemaal in het zuiden van Italië aan de kust.Direct klimmen voor het peloton

Veel rust hebben de renners vandaag niet! Al na 27 kilometer wacht een eerste serieuze klim voor het peloton, als men naar het plaatjes Barritteri klimt. De klim duurt in totaal 11 kilometer, waarbij het voornamelijk de eerste 6 kilometer zijn die het verschil zullen maken. De echte wielerfan zal deze beklimming nog kennen uit 1950. In dat jaar wist Fausto Coppi hier de Ronde van Calabrië te winnen!

Eenmaal boven dalen de renners af naar Gioia Tauro, waarna na dertig kilometer opnieuw geklommen zal worden. Deze klim is veel minder steil en verloopt heel regelmatig. De klim brengt het peloton naar het vliegveld van Vibo Valentina, wat op een hoogte van 514 meter ligt.

Korte klimmetjes en mogelijk waaiers in de finale

Wanneer het peloton vanaf Vibo Valentina naar Pizzo Calabro is afgedaald volgt een stuk van 75 vlakke kilometers. Renners die tijdens de eerste twee klimmetjes achterop zijn geraakt hebben hier de mogelijkheid om terug te keren in het peloton. Helemaal veilig is dit stuk absoluut niet! De westenwind kan het peloton tijdens dit vlakke stuk in stukken scheuren, waardoor er alsnog tijdsverschillen kunnen ontstaan aan de meet.

In de finale moeten de renners drie korte klimmetjes over, wat geen probleem mag zijn voor de meeste renners. De aankomst van vandaag ligt op de laatste van deze drie klimmetjes. Het zal een Gilbert of Van Avermaet zijn die hier vermoedelijk met de overwinning aan de haal gaat!