De sprintersploegen hebben al enkele dagen geduld moet hebben op hun kans, maar die kans is er vandaag weer! Over een parcours van 220 kilometer rijden de renners van Castrovillari naar Alberobello, waarbij de kans op een massasprint erg groot is. Hoewel de etappe niet helemaal vlak is, kent het parcours nauwelijks serieuze klimmetjes. De heuvels in het parcours zouden geen probleem mogen zijn voor de meeste sprinters.Van het westen naar het oosten

Vandaag rijdt het peloton van het westelijke deel van Italië naar het oostelijke deel. Het is voor de renners te hopen dat de wind vandaag vanuit het westen komt! Startplaats Castrovillari was ruim twintig jaar geleden ook al onderdeel van het routeboek van de Giro d’Italia. Toen startte de tiende etappe van de Ronde van Italië in deze plaats. Het was uiteindelijk Mario Cipollini die de etappe destijds wist te winnen na een massasprint.

Finishplaats Alberobello was nooit eerder onderdeel van de route van de Giro d’Italia. Deze plaats staat voornamelijk bekend vanwege haar “trulli”, wat kalkstenen huizen zijn met kenmerkende kegelvormige daken. Het geeft de stad een unieke uitstraling!

Een massasprint aan het eind van de dag

Doordat het parcours zo goed als vlak is zullen de sprinters vandaag moeten uitvechten wie met de etappeoverwinning aan de haal gaat. Voor de ploegen met klassementsrenners zal het vandaag een rustige dag zijn. Zij kunnen zich klaarmaken voor de dag van morgen als we weer enkele heuvels over moeten komen. Sprinters moeten op zo’n 60 kilometer van de streep een korte beklimming doorstaan, maar dat mag geen problemen opleveren.