Na de lange, vlakke etappe van gister moet er vandaag weer een aantal keer geklommen worden, als we van Molfetta naar Peschici rijden. Deze etappe heeft een lengte van 186 kilometer en kent een vlakke aanloop naar een spannende finale. De sprinters die gister om de etappeoverwinning konden strijden zullen vandaag weer achterin het peloton te vinden zijn. Men start vandaag in Molfetta, wat aan de Adriatische kust gelegen is. De finish ligt na een lang stuk langs de kust te hebben gereden in Peschici, wat een oude ommuurde stad is die zich kenmerkt door haar witgekalkte woningen. Ook deze plaats ligt aan de kust.Rustige aanloop naar Manfredonia

Het begin van deze etappe is rustig en vlak, waardoor het peloton zich in alle rust kan voorbereiden op de heuvels die komen gaan. Deze heuvels beginnen in het plaatsje Manfredonia, dat in 1256 gesticht werd. Vanaf hier klimmen de renners over een stuk van 8,7 kilometer naar een hoogte van 744 meter, met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6%.

Na deze relatief korte beklimming volgt een afdaling van 18 kilometer. Voor renners die het tijdens de eerste heuvel zwaar hadden biedt dit een kans om terug te keren naar het peloton. In de kilometers die volgen moeten de renners nog drie kleinere heuvels beklimmen, waarvan de Coppa Santa Tecla de meest uitdagende is. Dit is de laatste van deze drie heuvels, met een stijgingspercentage van gemiddeld 6% van een afstand van 3,6 kilometer.

Finish bergop in Peschici

Vanaf de Coppa Santa Tecla volgt opnieuw een afdaling van zo’n 20 kilometer. In de finale belooft het een spektakel te worden, als de renners via een tweetraps klim omhoog gaan naar de finish in Peschici. Het eerste deel van deze beklimming is 6,6 kilometer lang, het tweede deel 6,4 kilometer. De finish is vandaag bergop!